Uw website in Google rankings: voor- of nadeel van Springest?

Het toevoegen van cursussen op Springest heeft een positieve invloed op uw Google ranking. Zoekenden komen door het toevoegen van uw cursussen op Springest makkelijker bij uw website terecht, Google herkent dit. Google ziet uw vermelding op Springest als zinvolle toevoeging en waardevolle link, en bovendien als signaal dat uw merk sterk is. In elke sector zijn er vergelijkingssites, Google kan hier prima mee omgaan en weet wat de bron is en wat de vergelijker is. 

Duplicate content

Ongeveer 25% tot 30% van de content op het internet bestaat uit wat heet ‘duplicate content’. Dat betekent dat dezelfde inhoud meerdere keren op verschillende websites terugkomt. Een deel van deze ‘duplicate content’ is spam, maar een groot gedeelte ook niet. Vaak wordt er bijvoorbeeld na een quote gelinkt naar de oorspronkelijke website. Of wordt de content opgenomen op een vergelijkingssitte. Niet alle ‘duplicate content’ is dus spam. 

SEO tips om nog beter te scoren

  1. Gebruik een iets afwijkende, liefst specifiekere trainingstitel op Springest. Hiermee onderscheidt u zich van uw concurrenten en scoort u in Google op meerdere manieren.
  2.  Pas de content op Springest iets aan als u hier de middelen voor heeft, denk hierbij weer vooral aan het onderscheidend vermogen. Waarom is uw training de beste uit een lijstje dat door de potentiële deelnemer vergeleken wordt?
  3. Plaats uw trainingen altijd eerst op uw eigen site, en daarna op Springest. Dan zal Google in geval van twijfel uw site als bron zien: de content is immers al bekend.
Heeft dit uw vraag beantwoord? Bedankt voor uw feedback. Als u nog vragen heeft: stel ze gerust hieronder. Sorry, uw feedback kon niet worden verstuurd. Probeer het later nog eens.