Verschillende prijsmodellen op Springest

Springest is de grootste vergelijkingssite voor leerproducten van Nederland. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden en prijsmodellen. 

In dit artikel:

Springest als marketingtool

Prijsmodellen:

Incompany aanvragen

Banners & Sponsoring

   

Springest als marketingtool

Op Springest staat een breed scala van cursussen en opleidingen, e-learnings, boeken, learning bites en incompany/maatwerk trainingen. Op de Nederlandse pagina staan nu ruim 74.000 leerproducten van meer dan 6400 aanbieders. Alleen al op springest.nl zijn zo'n 300.000 unieke bezoekers per maand en meer dan 50.000 reviews. Daarnaast is Springest ook actief in België, Duitsland en Engeland. Ook zijn er zo'n 40 bedrijven aangesloten bij Springest. Al deze bedrijven hebben hun eigen portaal, waar de medewerkers hun trainingen kunnen boeken.

Springest kunt u zien als marketingtool. Plaatsing van uw leerproducten op Springest kan uw conversie aanzienlijk verhogen. Het plaatsen van uw leerproducten (trainingen, opleidingen, cursussen, e-learnings, trainers, enzovoorts) op Springest is kosteloos. U betaalt pas als u een van onze diensten afneemt. Daarbij geldt dat de inschrijvingen een no cure, no pay bedrag zijn. U betaalt alleen als de inschrijving doorgaat. Een gegarandeerde return on investment dus.

Neem gerust contact op met ons Supportteam om te informeren naar de mogelijkheden en voordelen van het inschakelen van een service, of meld u aan als opleider .

Prijsmodellen

Basispakket

Het is gratis om uw gehele aanbod op Springest te plaatsen. Hier maakt u automatisch gebruik van wanneer u zich aanmeldt. Uw leerproducten zijn zichtbaar op Springest.nl en kunnen worden bekeken door de bezoekers. Bij het plaatsen van uw leerproducten kunt u de startdatum, locatie, prijs, lesduur, niveau en de beschrijving van de inhoud van het leerproduct invullen. Als uw leerproduct ervaringen heeft, worden deze en de gemiddelde beoordeling getoond op de pagina van het leerproduct. Hoe meer extra informatie u invult, hoe beter! Op die manier verlaagt de drempel voor mensen om zich daadwerkelijk in te schrijven.

In het basispakket kan bezoeker direct met u in contact te komen via de knop ' Inschrijving aanvragen'. Dit is nog geen definitieve inschrijving: hiermee doet de bezoeker een aanvraag om zich in te schrijven. U kiest elke keer handmatig of u de inschrijvingsaanvraag accepteert of niet. Als u de inschrijvingsaanvraag accepteert, kost dit u 15% van de trainingsprijs met een minimum van € 10,- per inschrijving. Dit wordt berekend over de productprijs ex. BTW. Mocht de cursus niet doorgaan of de cursist de inschrijving annuleren, crediteren wij u. Als u de aanvraag niet accepteert, bieden wij de bezoeker alternatieven aan. 

Inschrijvingen en leads ontvangen

Een geïnteresseerde bezoeker kan informatie aanvragen via de knop 'Gratis brochure aanvragen' op de productpagina. De NAW gegevens van de aanvrager sturen we per mail naar u op, voor  1% van de trainingsprijs met een minimum van €5,-. Dit wordt berekend over de productprijs ex. BTW. Lees hier alles over leads

Wij adviseren u om inschrijvingen automatisch vooraf te accepteren. De kosten zijn gelijk, en er zijn 2 belangrijke voordelen:

  • Uw trainingen verschijnen hoger in de rangschikking. Het directe contact tussen aanbieder en bezoeker vinden wij heel waardevol, daarom wordt uw aanbod hoger geplaatst
  • Daarnaast verschijnt uw aanbod op onze zakelijke portalen. Werknemers van ruim 40 grote bedrijven besteden hun leerbudget via Springest. Uw aanbod wordt op deze portalen bijgeplaatst als u directe inschrijvingen accepteert.
Elke inschrijving via ons platform kost  15% van de trainingsprijs met een minimum van € 10,- per inschrijving. Dit wordt berekend over de productprijs excl. BTW. Als de inschrijving niet doorgaat om welke reden dan ook, crediteren wij u. U betaalt dus alleen als de cursist daadwerkelijk de cursus volgt en betaalt. Als er al voor de Lead is betaald, vervallen die kosten voor deze lead als er een inschrijving op volgt. U kunt dit inschakelen door onder het kopje 'inschrijvingen' op de diensten pagina bij 'ingeschakeld' te kiezen voor 'ja'. Bij 'uw inschrijfvoorwaarden' plaatst u de URL naar uw eigen inschrijfvoorwaarden. Zo waarborgen we dat uw cursisten bij inschrijving altijd akkoord gaan met uw eigen algemene voorwaarden. 
    

Incompany aanvragen ontvangen

Net als het reguliere aanbod, kunt u ook kosteloos al uw in-company trainingen op Springest aanbieden. Dit geeft u extra zichtbaarheid. Als iemand interesse heeft in een in-company training, van u of van een andere opleider, kunnen wij de aanvraag op drie manieren verwerken:
  • als een aanvraag voor deze specifieke in-company training,
  • als een aanvraag voor deze specifieke in-company training en twee aanvullende aanbieders die de aanvraag kunnen kopen, 
  • en als "open in-company aanvraag". 

De manier waarop de aanvraag wordt uitgestuurd is afhankelijk van de wensen van de aanvrager. In de Springest Admin onder Open aanvragen zijn de in-company leads te zien en te kopen.

Banners & Sponsoring

Er zijn verschillende mogelijkheden om u als aanbieder extra te profileren op Springest. Uit onderzoek onder onze bezoekers blijkt dat zij naast de gewone rangschikking, aanbieders die elders los genoemd worden als goed aangeschreven interpreteren. U kunt zowel op onderwerpsniveau (voor heel specifiek maar kleiner bereik), als op categorieniveau (groot bereik binnen 1 categorie) adverteren.

Sponsoring Bannercampagne
Zelf regelen Op aanvraag
Onderwerp (vele honderden mogelijkheden) Categorie (totaal 21 categorieën)
€100,- p. maand, ex. BTW €60 CPM, ex. BTW
Logo + tekst van max. 200 karakters Banner (300 x 250px). Flash of gif, max. 60kB. Video kan in overleg.

Vragen of feedback?
Neem dan contact met ons op door te mailen naar support@springest.nl. Wij staan u graag te woord!