Prijsmodellen, leads en inschrijvingen

Het plaatsen van uw leerproducten (trainingen, opleidingen, cursussen, e-learnings, trainers, enzovoorts) op Springest is kosteloos. Met ruim 300.000 unieke bezoekers per maand, een stijgend aantal van 35.000 leerproducten, en meer dan 50.000 reviews is Springest.nl de grootste vergelijkingssite voor leerproducten van Nederland. Dat geeft u extra zichtbaarheid ten opzichte van potentiële cursisten en de kans om feedback te ontvangen, maar ook de kans tot inschrijvingen. 

Naast het plaatsen van de leerproducten - het Basispakket - kunt u namelijk ook de betaalde diensten van ons platform activeren. Deze diensten zijn onder te verdelen in Leads en Inschrijvingen en kunt u zelf op elk gewenst moment activeren - dit doen wij niet zonder uw toestemming. Als u gebruik maakt van alle diensten draagt dat bij aan een hogere  ranking op Springest

Neem gerust contact op met ons Supportteam om te informeren naar de mogelijkheden en voordelen van het inschakelen van een service of meld u aan als opleider 🇧🇪.

Prijsmodellen

Basispakket: plaatsing

Het basispakket is de gratis plaatsing van uw leeraanbod. Hier maakt u automatisch gebruik van wanneer u zich aanmeldt als opleider. Uw leerproducten zijn zichtbaar op Springest en kunnen worden bekeken door al onze bezoekers. Bij het plaatsen van uw leerproducten kunt u de startdatum, locatie, prijs, lesduur, niveau en de beschrijving van de inhoud van het leerproduct invullen (indien bekend). Als uw leerproduct ervaringen heeft, worden deze en de gemiddelde beoordeling getoond op de pagina van het leerproduct.

Actueel houden van het aanbod

Als er veranderingen in het leeraanbod ontstaan, is het van belang dat u deze zelf update. Vooral als een leerproduct verdwijnt uit uw curriculum of er een product bijkomt, adviseren wij dit direct aan te passen in de  Springest Admin. Daarnaast is het belangrijk de startdata en locatie up-to-date te houden - deze zijn vaak ten minste een aantal weken van tevoren bekend. Hierdoor weten potentiële cursisten waar ze aan toe zijn. Dit helpt bij het verbeteren van de kwaliteit van leads en het vergroten van het aantal inschrijvingen.

Inschrijvingsaanvragen

In het basispakket heeft de bezoeker de mogelijkheid om direct met u in contact te komen door op de knop ' Inschrijving aanvragen' te klikken. Dit is nog geen definitieve inschrijving: hiermee doet de bezoeker een aanvraag om zich in te schrijven voor het leerproduct. U kiest elke keer handmatig of u de inschrijvingsaanvraag accepteert of niet. Als u de aanvraag niet accepteert, gaan wij op zoek naar een oplossing met de bezoeker door alternatieven aan te bieden. U kunt ook een reden toevoegen waarom u de aanvraag niet accepteert. Als u de inschrijvingsaanvraag accepteert, kost dit 15% van de trainingsprijs met een minimum van € 10,- per inschrijving. Mocht de cursus niet doorgaan of de cursist de inschrijving annuleren, crediteren wij u.

Leads

Leads zijn dé manier om een geïnteresseerde bezoeker te converteren tot een cursist. Wanneer u leads activeert, biedt u de bezoeker de mogelijkheid informatie - een brochure - aan te vragen over uw leerproducten. Door op de knop 'Gratis brochure aanvragen' te klikken op de productpagina, kan een geïnteresseerde een dergelijke informatieaanvraag doen. Vervolgens worden de contactgegevens van de geïnteresseerde naar u gestuurd. U kunt dan direct contact opnemen, om de lead te converteren tot een inschrijving. Uiteraard geeft dit geen garanties en is een vlotte opvolging van groot belang. Voor een lead rekenen we 1% van de trainingsprijs met een minimum van €5,-. Dit wordt berekend over de productprijs excl. BTW. 

Inschrijvingen

Handmatig elke keer inschrijvingsaanvragen accepteren is tijdrovend. Daarom kunt u ook automatisch inschrijvingen ontvangen via Springest. Als u de knop activeert in de Admin verschijnt er een knop bij al uw leerproducten met de tekst 'Nu inschrijven'. Het is niet mogelijk om dit per product aan of uit te zetten. De cursist voert al zijn gegevens in en na de bevestiging (per email) ontvangt u al deze automatisch per mail. Vervolgens is het zaak dat u het proces verder doorloopt met de cursist. Elke inschrijving via ons platform kost 15% van de trainingsprijs met een minimum van € 10,- per inschrijving. Dit wordt berekend over de productprijs excl. BTW. Als de inschrijving niet doorgaat om welke reden dan ook, crediteren wij u. U betaalt dus alleen als de cursist daadwerkelijk de cursus volgt en betaalt. Als er al voor de Lead is betaald, vervallen die kosten voor deze lead als er een inschrijving op volgt. 
 

In-company en maatwerk opleidingen

Net als het reguliere aanbod, kunt u ook kosteloos al uw in-company trainingen op Springest aanbieden. Dit geeft u extra zichtbaarheid. Als iemand interesse heeft in een in-company training, van u of van een andere opleider, kunnen wij de aanvraag op  drie manieren verwerken: als een aanvraag voor deze specifieke in-company training, als een aanvraag voor deze specifieke in-company training en twee aanvullende aanbieders die de aanvraag kunnen kopen, en als " open in-company aanvraag". De manier waarop de aanvraag wordt uitgestuurd is afhankelijk van de wensen van de aanvrager. In de Springest Admin onder  Open aanvragen zijn de in-company leads te zien en te kopen.

Vragen of feedback?
Neem dan contact met ons op door te bellen naar 020 770 8221 of te mailen naar support@springest.nl. Wij staan u graag te woord!
We zijn bereikbaar tussen 9:30-12:30 en 13:30-17:30 uur. Mail voor een antwoord binnen 24 uur.

Nog hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op