Zichtbaarheid op alle Springest sites: Public, Go's, Courseboards

Er zijn verschillende Springest sites. Voor de verschillende sites gelden verschillende regels. Om uw aanbod op zo'n groot mogelijk aantal sites te krijgen moet u in ieder geval uw inschrijvingen inschakelen. Dan komt u automatisch kosteloos op alle Go basics, alle mediapartners en de Go enterprises waarvan dat mogelijk is. Dit artikel geeft een toelichting op alle verschillende portalen. 

In dit artikel:

Springest in het buitenland

Zakelijke portalen:

Mediapartners

Op welke sites staat u nu?

Springest in het buitenland

Uw leerproducten verschijnen op veel meer plekken dan alleen het publieke Springest platform. Naast Springest.nl heeft Springest verschillende publieke domeinen:

  • Springest.be (de Nederlandstalige Belgische site)
  • Fr.springest.be (de Franstalige Belgische site)
  • Springest.co.uk (de Britse site)
  • Springest.de (de Duitse site)
  • Springest.com (de internationale site)

Onze support afdeling kan u helpen om uw aanbod op onze internationale sites te plaatsen. Het is wel belangrijk dat de beschrijving van de producten in de betreffende taal, of in het Engels is. Ook is het de bedoeling dat u uw producten in het betreffende land aanbied. Omdat u op locatie, of bijvoorbeeld online kunt lesgeven.

Mediapartners

Springest heeft een groot aantal mediapartners die de gegevens uit de Springest database gebruiken om bijvoorbeeld hun website aan te vullen met een opleidingsgids. Het gaat hier om websites, vakbladen of weblogs met vacatures en andere carrière-gerelateerde inhoud. Hiervoor gebruiken mediapartners meestal de API, of een van onze widgets. Uw aanbod wordt alleen naar hen doorgeplaatst als u inschrijvingen afneemt

Mediapartners hebben zelf de volledige controle over welke aanbieders, leerproducten en/of categorieën ze doorplaatsen. Het kan dus zijn dat een mediapartner ervoor kiest om uw aanbod niet op hun site op te nemen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij vakspecifieke partners zoals secretaressenet en recht.nl. Springest heeft daar geen invloed op. Een aantal grote mediapartners zoals Managementsite.nl, Unique en Intermediair gebruiken een Courseboard. Een Courseboard is een "gewhitelabelde" versie van Springest.nl. Deze websites ontvangen miljoenen bezoekers per maand en zijn dus nog een reden om inschrijvingen te activeren en ook op deze sites zichtbaar te zijn met uw opleidingen en trainingen.

Volledige integratie op Intermediair:
Volledige integratie op Nationale Beroepengids:
White label CourseBoard – Managementsite.nl:
White label CourseBoard – Unique HR Store:

Zakelijke portalen

Ruim 40 bedrijven hebben hun eigen portaal bij Springest. De medewerkers van deze bedrijven boeken al hun opleidingen via het white label portaal van Springest. We noemen dit Springest Go portalen. Niet alleen biedt Springest een complete cursus catalogus, maar doordat alle inschrijvingen van medewerkers via Springest verlopen heeft een bedrijf een gemakkelijke en inzichtelijke administratie. Er zijn een aantal verschillen tussen de portalen. De belangrijkste verschillen zijn tussen Go Basic en Go Enterprise, en of facturatie via Springest verloopt of niet. 

Go Basic

Go Basic platformen geven automatisch alle opleidingen weer die op Springest staan en waarvoor inschrijvingen geactiveerd zijn. 

Go Enterprise

Go Enterprise platformen werken met hun eigen aanbod van "preferred suppliers". Dit betekent dat organisaties met een Go Enterprise platform zelf selecteren welke aanbieders, en welke producten op hun platform staan. Het kan zijn dat een organisatie slechts een deel van uw producten selecteert op hun portaal. Ook zijn er kortingsafspraken op maat mogelijk. 

U kunt op twee plaatsen in de admin zien op welke domeinen een specifiek leerproduct wordt doorgeplaatst: op de pagina van het leerproduct (afbeelding links) en in uw overzicht van leerproducten (afbeelding rechts). In het Sites overzicht in de admin kunt u zien waar uw algehele aanbod wordt doorgeplaatst.

Op welke sites staat u nu?

In de admin vindt u een overzicht van alle verschillende Springest sites. U vindt deze in de admin, onder het kopje 'aanbieder > sites'. Zo ziet u in één oogopslag hoeveel leerproducten er per website op staan. Aan de rechterkant staat een link naar de diensten- het is mogelijk op per website de diensten (in- of uitschakelen van leads/ inschrijven) aan te passen.

Het onderstaande voorbeeld kunt u op de sites pagina in de admin vinden.

Tip: Neem contact op met onze Zakelijke afdeling als u zakelijke klanten heeft waar u uw aanbod graag intern wilt doorplaatsen. Springest kan geïntegreerd worden in alle grote LMS systemen, en als u ons in contact brengt met een nieuwe potentiële klant zijn daar voor u ook voordelen aan verbonden!

Vragen of feedback? Neem dan contact met ons op door te mailen naar support@springest.nl. Wij staan u graag te woord!