Alles over incompany leads

In dit artikel:

3 werkwijzen voor incompany aanvragen voor bezoekers van Springest.nl

Hoe werkt dit voor aanbieders?

Voorwaarden

Crediteren van incompany leads

FAQ: Hoe vult een bezoeker een product specifiek incompany formulier in?

FAQ: Wat gebeurt er met een open incompany lead die niet verkocht wordt?

FAQ: Wanneer ontvangt een aanbieder een incompany aanvraag via de mail?

FAQ: Hoe worden de kosten voor een lead bepaald?

Springest helpt bezoekers die een incompany training te willen organiseren door hen te koppelen met passende aanbieders. 

De bezoeker dient een incompany formulier in en Springest neemt contact op met de aanvrager om de werkwijze, leerbehoefte, context en de praktische zaken duidelijk te krijgen. 

3 werkwijzen voor incompany aanvragen voor bezoekers van Springest.nl

De bezoeker doet deze aanvraag vrijblijvend. 

Tijdens het eerste contactmoment tussen de aanvrager en Springest wordt duidelijk welke werkwijze de aanvrager kiest. Springest adviseert maar stuurt niet aan hierop: de aanvrager bepaalt zelf. 

 1. Algemene interesse, drie offertes: open incompany lead
  De aanvrager vult het algemene incompany formulier in. De lead wordt naar alle aanbieders in de categorie gestuurd tegen een vaste lead prijs. 
 2. Directe interesse, één offerte: no cure, no pay
  De aanvrager vult het incompany formulier in gevonden bij een specifiek product (zie screenshot hieronder hoe een bezoeker dat doet). De aanvrager geeft vervolgens aan enkel van deze aanbieder een offerte te willen ontvangen. Wij benaderen de aanbieder en beiden de lead aan als  no cure, no pay. Pas wanneer de opdracht rond zullen wij fee kosten factureren.  
 3. Directe interesse, én interesse in vergelijkende offertes (maximaal 2): combinatie no cure, no pay, open incompany lead
  De aanvrager vult het incompany formulier in gevonden bij een specifiek product (zie screenshot hieronder hoe een bezoeker dat doet). De aanvrager geeft vervolgens aan geïnteresseerd te zijn in vergelijkbare een offertes. Springest benadert de bekende aanbieder en biedt de lead no cure, no pay aan (zie werkwijze 2). Hiernaast wordt er ook een open incompany lead gepubliceerd en kan deze nog worden gekocht door twee aanbieders (zie werkwijze 1). De bekende aanbieder heeft het voordeel als eerste in contact te komen met de aanvrager.  

Hoe werkt dit voor aanbieders?

 1. Afhankelijk van de werkwijze (zie de 3 verschillende werkwijzen hierboven) ontvang je de lead via een algemene mail, zie je de lead in de openstaande leads in de admin of word je direct benaderd door een Springest medewerker.
 2. Ben je geïnteresseerd? Afhankelijk van de werkwijze..: 
  1. ...bekijk de verkoopdatum en -tijd en zorg dat je op dat moment de lead aanschaft.
   1. Wanneer het moment is aangebroken om de lead te kopen verschijnt de knop "Koop deze incompany aanvraag". Klik hierop, en vervolgens op "Bevestig je aankoop 
   2. Let op: het kan zijn dat er meer dan drie aanbieders op het zelfde moment de lead kopen. De lead wordt maximaal drie keer verkocht, dus het kan zijn dat je op tijd klikte, maar toch de lead niet hebt.
  2. ...accepteer je de no cure, no pay werkwijze.
 3. Wanneer de aankoop succesvol is of je de no cure, no pay opdracht accepteert, zie je de lead terug in het 'Leads en Inschrijvingen' overzicht. De contactgegevens van de aanvrager zijn nu zichtbaar.
 4. Neem contact op met de aanvrager en breng een offerte uit.
 5. De aanvrager zal nu een keuze maken op basis van de uitgebrachte offertes. De aanvrager laat jou weten of je wel of niet gekozen bent. 
 6. Facturatie:
  1. Indien je de lead zelf hebt aangekocht worden die kosten op de eerstvolgende factuur opgenomen.
  2. Indien de werkwijze no cure, no pay van toepassing is, wordt de fee gefactureerd wanneer de opdracht rond is.

Voorwaarden

 • De aanvrager heeft een vrijblijvende aanvraag ingediend en is dus niet verplicht om in te gaan op jouw offerte, of die van eventueel andere aanbieders.
 • Zodra je klikt op "bevestig je aankoop" is de koop definitief; achteraf vindt er geen terugbetaling plaats voor een "per ongeluk" verkeerde aangevraagde lead. 

Crediteren van incompany leads

Wij proberen uiteraard kwalitatieve leads te publiceren, vandaar dat een haast nooit gecrediteerd wordt. Toch zijn er enkele gevallen waar dit wel op zijn plaats is. Om in aanmerking te komen voor een creditering van je incompany lead stuur je een mail naar incompany@springest.nl en toon je aan waarom creditering passend is. Lees onderstaand de geldige redenen: 

 • De aanvraag is al vergeven op het moment dat jij de lead koopt. Als de aanvrager al bij Springest aangeeft dat offertes niet meer nodig zijn, zullen wij de lead verwijderen. Het kan voorkomen dat dit elkaar net kruist en jij een onterechte lead koopt.  
 • De aanvrager is onbereikbaar (na meerdere pogingen via de mail en telefoon). Mocht er uiteindelijk wel contact zijn en blijkt dat de de opdracht al vergeven is, dan is creditering ook op zijn plaats.
 • Onverhoopt situaties waar de aanvrager heeft invloed op heeft (faillissement, reorganisatie, opheffing afdeling, etc.). 
 • Wanneer je je terugtrekt omdat het verwachte startmoment meer dan een half jaar is uitgesteld ten opzichte van wat er in de lead stond. Je moet kunnen aangeven dat je je terugtrekt omdat dit bijvoorbeeld niet meer past in de agenda. Springest zal dan op zoek gaan naar een alternatieve aanbieder in jouw plaats.

FAQ: Hoe vult een bezoeker een product specifiek incompany formulier in?

FAQ: Wat gebeurt er met een open incompany lead die niet verkocht wordt?

Mocht een open incompany lead niet direct uitverkocht wordt, kan Springest zelf op zoek gaan naar een passende aanbieder om de lead via de no cure, no pay werkwijze te verkopen.  

FAQ: Wanneer ontvangt een aanbieder een incompany aanvraag via de mail?

Als de categorie van de gewenste incompany training overeenkomt met een categorie waar een van jouw producten in valt. 

--> Lees hier hoe jouw producten in een onderwerp en dus categorie wordt ingedeeld.
--> Wi je deze mail niet meer ontvangen? Lees hier hoe je deze mail notificaties uitschakelt.

FAQ: Hoe worden de kosten voor een lead bepaald?

De kosten voor een lead verschilt per werkwijze:

 • Open incompany lead: wordt bepaald op basis van de inhoud en de aantal deelnemers en de verwachte omzet hierin. De lead zal ongeveer 5% van deze kosten zijn wanneer de lead 3 keer verkocht wordt. 
 • No cure no pay: altijd 15% van de geaccepteerde offerte (exclusief onderdelen waar geen marge over wordt verdiend) 

Ervaringen van aanbieders met de incompany service

Lees hier ervaringen van aanbieders die open incompany leads hebben gekocht. 

Vragen of feedback?
Neem dan contact met ons op door te mailen naar incompany@springest.nl