Automatische Email Acties in Springest Suite

In dit artikel gaan we uitgebreider in op het gebruik van automatische email acties in Suite.

Verder in dit artikel:

Wat zijn Email Acties?

Automatische email acties terugvinden in het account

Hoe creëer je een Email Actie?

Deelnemers handmatig mailen (buiten de email template om)

Wat zijn Email Acties?

Email acties zijn emails die worden geactiveerd bij de begin- of einddatum van een cursus. Daarom moeten email acties apart worden gecreëerd in een Cursus Template. Elke keer bij het plannen van een nieuwe cursus worden alle email acties ook ingepland bij de bijbehorende cursus template.

Goed om te weten: als je een nieuwe email actie aanmaakt voor een cursus template zal deze email actie niet worden gekoppeld aan bestaande cursussen. Nieuwe email acties worden alleen ingepland voor nieuw aangemaakte cursussen.

Automatische email acties terugvinden in het account

Om de email acties terug te vinden in het account kan je de volgende stappen volgen:

• Ga naar "Cursussen" > "Templates"
  • Klik op een bestaande Cursus Template
  • Klik op het tabje "Acties"

Hoe creëer je een Email Actie?

Email acties creëeren doe je door de volgende stappen volgen:

• Klik op het blauwe Acties knopje en selecteer "Email"

• Email Template: Als er al een email template is gecreëerd bij een andere cursus template kan je hier de email template selecteren. Als het gaat om een nieuwe email actie kan je dit veld leeg laten

• Versturen: Specificeer wanneer de email moet worden verzonden, gebaseerd op de begin- of einddatum van de cursus

• Titel: Voer hier de titel in voor dat aansluit op de email template in Suite

• Afzender/Aan/BCC: Bepaal hier welke emailadressen moeten worden gebruikt voor afzender, ontvanger en BCC door tags te gebruiken in Suite

• Onderwerp: Kies hier een onderwerp voor de email

• Bericht: Vul hier het bericht in met tekst, afbeeldingen en tags (Er kunnen geen gepersonaliseerde tags voor de deelnemer worden gebruikt. Enkel cursus informatie tags kunnen worden toegevoegd)

• Sla vervolgens de email template op

• Creëer een nieuwe cursus voor deze cursus template

• Klik op "Emails" in de tijdlijn om de ingeplande email templates terug te zien

Deelnemers handmatig mailen (buiten de email template om)

Zodra inschrijvingen zijn gedaan voor een cursus is er de mogelijkheid om de handmatig emailadressen te kopiëren.
Dit doe je door een cursus te selecteren. In het submenu klik je op "Inschrijvingen". In het overzicht van de deelnemers heb je twee opties, nadat je de deelnemers hebt geselecteerd door de vinkjes aan te klikken:
  • Kies voor "Kopieer e-mail". Deze optie zorgt ervoor dat je de email adressen kopieert. Deze kan je uiteindelijk in een mail plakken
  • Klik op de 3 puntjes helemaal rechts. Hier krijg je de optie 'Verstuur e-mail'. Deze wordt gekoppeld aan jouw persoonlijke email