Stap 2: Inschrijfformulieren instellen in Suite

In dit artikel lopen we je door alle stappen heen om inschrijffomulieren in te stellen.

In dit artikel:

Ga allereerst naar je instellingen. Hier vind je het overzicht van alle opties om het account in te stellen.

Ga vervolgens naar "Formulieren" om het inschrijfformulier aan te passen.

Inschrijfformulier invullen

Onder "Inschrijfformulier" kun je het volgende instellen:

• Voorgeselecteerd account type (verplicht)
    • Hier selecteer je wat standaardwaarde van je inschrijfformulier is: "individuele- of groepsinschrijvingen"
    • Selecteer altijd "Persoonlijk - order en factuur worden gelinkt aan een (order)contact". Bezoekers kunnen namelijk altijd zelf het type aanpassen op het inschrijfformulier
  • Contactgegevens op het inschrijfformulier (optioneel)
  • Info over de betalingswijze(n) (optioneel)
  • Een redirect URL waar deelnemers naar worden geleidt na inschrijving (optioneel)
  • Keuzemogelijkheid: toon prijzen met of zonder BTW
  • Keuzemogelijkheid: vraag alle deelnemers of ze willen worden opgenomen in je nieuwsbrief
  • Doorverwijzingen
    • Hier kun je uitvragen hoe jouw deelnemers je hebben gevonden. Bijvoorbeeld:
      • Springest
      • Google
      • Buurman
      • Anders

Inschrijfformulier bekijken

Het is mogelijk om het inschrijfformulier te bekijken. Dit doe je door naar een geplande cursus te gaan en door de URL te kopiëren.

• Zorg ervoor dat je de URL opent in een incognito browser of wanneer je niet bent ingelogd als beheerder
  • Zorg ervoor dat de cursus is gepubliceerd (Selecteer het blauwe vinkje voor "gepubliceerd op website")
  • Zorg ervoor dat de cursus actief of gepland is. Dus kies geen cursus met de status geannuleerd of afgerond

Aangepaste invoervelden

Hier is het mogelijk om invoervelden toe te voegen die zichtbaar worden op het inschrijfformulier.

Cursist nummers

Deze optie is optioneel. Selecteer hier of je het mogelijk wil maken om een nummer te koppelen aan een cursist.

Het nummer wordt uiteindelijk zichtbaar op het contactformulier.

Inschrijfformulier genereren

Het inschrijf formulier wordt per cursus template aangemaakt. Dat doe je door de URL per cursus op te zoeken in de cursus template en die in de volgende URL regel te gebruiken:

"https://{Springest-Suite-bedrijfsnaam}.eduframe.nl/courses/{URL-in-cursus-template}/signup"

Bijvoorbeeld: https://springest.eduframe.nl/courses/marketing-introduction/signup