Stap 1: Algemene instellingen in Suite

Het instellen van je account is heel belangrijk voordat je de rest van Springest Suite gaat gebruiken. In dit artikel lopen we je door alle stappen heen.

In dit artikel:

Ga allereerst naar je instellingen. Hier vind je het overzicht van alle opties om het account in te stellen.

Account Instellingen

In je Account Instellingen regel je de volgende zaken:

• Het land waar je actief bent (staat standaard op Nederland)
  • Een link naar je eigen website (belangrijk voor het inschrijfformulier)
  • Een link naar je algemene voorwaarden (belangrijk voor het inschrijfformulier)
  • Hoofd- en secundaire kleur (belangrijk voor het inschrijfformulier)

Optioneel:

• Google Analytics Tag (Enkel als je het verkeer op je inschrijfformulier wil monitoren)

Alle drie de checkboxes kun je negeren, aangezien die verwijzen naar features die niet bij Springest Suite horen.

Collega's toevoegen (Beheerders)

Bij "Beheerders" voeg je collega's toe die ook in Springest Suite kunnen werken (Let op: dit is niet waar je docenten toevoegt). Het is ook de plek waar je permissies kunt bepalen en "rollen" kunt toevoegen. Heb je bijvoorbeeld collega's die wel alle facturen moeten kunnen inzien en versturen, maar niet de omschrijving van het cursusaanbod mogen aanpassen? Dan kun je dat hier instellen.

Je voegt eerst een rol toe door een naam voor de rol aan te maken. Wij kiezen in dit geval voor "Test". De rol is nu aangemaakt, maar zonder een enkele permissie. Die kun je vervolgens aanpassen door op de rode kruisjes te klikken achter de permissie die je wil toekennen.

Vervolgens kun je collega's toevoegen aan Springest Suite. Dat doe je bij "Beheerders" door op "Beheerder Toevoegen" te klikken.

Hier vul je vervolgens de gegevens van je collega in en kies je welke rol (zoals hierboven beschreven) deze collega krijgt. Zodra je op opslaan klikt krijgt je collega een email om het account te activeren. Je hebt nu succesvol een collega toegevoegd aan Springest Suite.

Bedrijfsgegevens en logo invoeren

Onder "Bedrijfsgegevens" vul je alle info in die te maken hebben met:

• Facturatie
  • Contactgegevens
  • Bankinformatie

Deze gegevens komen automatisch op al je uitgaande facturen te staan. Ook upload je hier je bedrijfslogo.

Cursusinstellingen

Hier voer je een aantal standaardwaarden voor jouw leerproducten in. Bijvoorbeeld welke varianten je leerproducten kunnen hebben en wat je standaard cursusvoorwaarden zijn. De "Cursus tabs" mag je negeren, dat is een feature die niet gebruikt wordt in Springest Suite.

• Hier kan je ook varianten toevoegen
  • Typ een variant in het lege veld en klik vervolgens op "Variant opslaan". De variant is onderdeel van de cursus naam en kan worden gebruikt om specifieke verschillen aan te geven tussen verschillende cursussen. Een variant kan van alles zijn.

• Locaties

In het menu zijn er twee opties:

• Cursuslocatie toevoegen: Een cursuslocatie is de locatie die zichtbaar wordt in de naam van de cursus. Deze naam is daarom ook zichtbaar op de website of op het inschrijfformulier.

• Locatie toevoegen: Een locatie wordt gebruikt in bijeenkomsten. De locatie kan worden gebruikt om de deelnemers op de hoogte te brengen waar ze verwacht worden tijdens de bijeenkomst. Het kan ook gebruikt worden voor interne planningen om een bepaalde locatie te boeken in een bepaalde ruimte. In een locatie is er een optie om een maximum te geven aan de capaciteit. Zodra je dan zoekt voor beschikbare locaties voor een bijeenkomst is het mogelijk om te filteren op een minimum capaciteit waar de locatie aan hoort te voldoen.

💡 Tips: In dit artikel lees je meer over hoe je locaties kan toevoegen onder het kopje "Cursus details toevoegen": Cursussen toevoegen in Suite