Koppel uw evaluatie tool met springest (review request flow)

Ervaringen op meerdere plekken plaatsen

Veel opleiders gebruiken een (interne) tool om evaluaties te verzamelen. De gegevens die de deelnemers hiervoor invullen kunnen gebruikt worden om ook een ervaring op Springest achter te laten. Zo koppelt u makkelijk twee systemen en vraagt u deelnemers niet meerdere keren om dezelfde informatie. Dat verlaagt de drempel en zorgt voor meer ervaringen die makkelijker verzameld worden.

Met behulp van de  Review Request API, is het mogelijk om een URL te genereren naar het juiste ervaringenformulier op Springest. Door de gegevens van de deelnemer mee te sturen wordt het formulier automatisch ingevuld. De deelnemer hoeft de ervaring alleen nog maar te bevestigen en niet de gegevens nogmaals in te vullen.

Benodigde stappen.

1) Review in eigen applicatie:

• De user voltooid het review formulier aan opleider kant.
  • De user accepteert dat de ervaring op Springest geplaatst wordt (moet expliciet aangegeven worden!)
  • Aanbieder plaatst een button waarmee de review naar Springest doorgezet kan worden(of gebruikt een iframe om de Springest url weer te geven)

2) API Review Request:

• De aanbieder applicatie maakt een review request met alle informatie en verzend deze naar Springest.
  • Springest stuurt een URL terug naar het review formulier waarbij alle data encrypted aanwezig is.

3) Plaatsen van de review on Springest

• De gebruiker ziet de url voor zich(waarbij alle meegestuurde informatie nu zichtbaar is) en kan de ervaring meteen plaatsen door op 'deel ervaring' te klikken.
  • Ervaring wordt per direct zichtbaar op de Springest trainingspagina op alle domeinen waar deze training geplaatst is.
  • Zowel de gebruiker als de aanbieder ontvangen notificaties dat de ervaring gepubliceerd is.

Voorbeeld hoe de URL eruit ziet die de gebruiker opent:

Alle technische informatie om de review request flow op te zetten.

Wilt u meer weten over deze service? Stuur dan een e-mail naar datasupport@springest.com.