Betere lead opvolging, niet ontvangen leads (spam) en feedback

In dit artikel:

Praktische tips voor het opvolgen van leads

Het opvolgen van een lead is een zeer belangrijke, niet te onderschatten actie. Een lead is simpel gezegd een contactaanvraag aan uw organisatie van een bezoeker van Springest. De bezoeker heeft aangegeven meer te willen weten. Duurt een reactie te lang, dan wordt er verder gezocht. Dus bel of mail zo snel mogelijk; verzilver het contact. Stelt u zich voor dat de klant een en ander rustig wil nalezen of met een derde persoon (bijvoorbeeld een HR manager) wil overleggen. Hiervoor moet hij iets te bestuderen hebben, dus stuur uw klant iets toe. Een mail, een folder, brochure, PDF- of Word-bestand. Dus:

  • wees snel: liefst binnen enkele uren bellen of mailen
  • wees concreet: stuur direct startdata, detailleerde prijs of precieze vragen mee.
  • geef iets om te delen: stuur een brochure mee of vraag om een postadres als u meer informatie kunt toesturen

Informatieaanvraag niet ontvangen?

Het kan zijn dat een informatieaanvraag in uw spamfilter terecht komt. Wees hier alert op. Voeg eventueel meerdere emailadressen in bij uw Aanbiedergegevens (gescheiden door een komma) om er zeker van te zijn dat u de informatieaanvragen ontvangt. En check regelmatig de Admin of u geen leads heeft gemist.

  • U kunt leads ook via onze API automatisch ophalen, bijvoorbeeld om direct in te lezen in een CRM pakket.
  • U kunt ook een SMS ontvangen van elke lead, dit is een nieuwe functie die momenteel getest wordt met een beperkt aantal opleiders, neem contact met ons op als u dit ook wilt testen.

Feedback: positiefnegatief?

Aanvragers krijgen 1 week na hun aanvraag van Springest een e-mail waarin we vragen of ze tevreden zijn over de afhandeling. De feedback hierop kunt u bij elke aanvraag zien, tevens kunt u filteren op negatieve en positieve feedback. Negatieve feedback wordt naar uw contactpersoon gestuurd, zodat u dit direct kunt oppakken.

Nog hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op