Startdata en locaties via CSV/Excel upload

Het komt vaak voor dat eenzelfde training meerdere startdata en/of locaties heeft. Het onderhouden van deze data of het aanmaken van deze data in Springest kan veel tijd kosten. Daarom is het nu mogelijk om startdata te importeren met een CSV/Excel bestand. Dit artikel ligt toe hoe u dat doet.

1. Waar vindt u de startdata importer?

U vindt de importer in de admin, onder het kopje 'producten' en dan 'startdata importeren'.

2. Voorwaarden voor het CSV bestand

Verplichte velden voor het CSV bestand:

• springest_product_id: Het ID van het product kunt u terugvinden door uw aanbod op Springest te  exporteren naar CSV. Maakt u gebruik van een XML-import, dan kunt u ook de ID's gebruiken welke u daarin meegeeft.
  • startdate: de datum waarop het product start
  • enddate:  de datum waarop het product eindigt
  • location: locatie waar het product wordt afgenomen

3. Bestand uploaden

Bij stap 3 kunt u het bestand uploaden. U kunt dit doen door te klikken op 'bestand uploaden', of door het bestand in de pagina te slepen. De importer zal nu een voorbeeld genereren van uw bestand. Dat zou er als volgt uit moeten zien:

Mocht uw preview niet kloppen, kan het zijn dat de importer uw bestand niet op de juiste manier 'inleest'. U kund dan de invoer bij 'separator' wijzigen.

Selecteer de naam van uw aanbieder, en klik op 'volgende'

4. Velden mappen

Bij deze stap kunt u de velden 'mappen'. Zorg dat u in de rij 'jouw kolomnaam' in ieder geval bij de verplichte velden een keuze maakt uit het keuzemenu. Bent u hiermee klaar, dan kunt u de Import starten.

5. Startdata geimporteerd!

Nadat u op 'Import starten' heeft gedrukt, wordt u weer teruggestuurd naar de overzichtspagina. U krijgt hier te zien of de import volledig gelukt is. Als u de import uitklapt, krijgt u een overzicht te zien van alle data.

Veelgestelde vragen

Kan ik meerdere startdata voor 1 training toevoegen?

Wanneer een training dus meerdere startdata heeft kan je dat simpelweg aangeven door dezelfde ID te gebruiken op een nieuwe regel in het bestand.

springest_product_id provider_startdate_id startdate enddate location
123456 event-101 2018-12-23
2018-12-23
Amersfoort
123456 event-102 2018-12-23
2018-12-23
Amsterdam
455568 event-201 2018-12-23
2018-12-23
Utrecht

Worden reeds ingevoerde startdata automatisch weggehaald?

Nee, bestaande startdata worden niet verwijderd na het importeren. Met de importer kunt u alleen

• nieuwe startdata importeren
  • Startdate updaten met behulp van provider_startdate_id

Waar staat het Springest Product ID?

U vind het Springest Product ID op de pagina van het product bewerken. U kunt het product ID ook terugvinden in de URL. U kunt ook een CSV bestand downloaden van al uw producten. Dan heeft u in 1 keer een overzicht van alle product ID's.

Waarom is er geen correct preview van het bestand?

Waarschijnlijk zit er een fout in uw bestand. Heeft u gelet op het volgende:

• De 4 verplichte velden zijn overal ingevuld
  • Alle data zijn in hetzelfde formaat ingevuld, en alle data zijn in de toekomst
  • Alle regels van het bestand zijn compleet ingevuld.

Krijgt u nog steeds een foutmelding, of geen preview te zien? Mail dan een screenshot van uw gehele scherm, samen met het bestand wat u probeert te uploaden, naar support@springest.nl

Heeft dit uw vraag beantwoord? Bedankt voor uw feedback. Als u nog vragen heeft: stel ze gerust hieronder. Sorry, uw feedback kon niet worden verstuurd. Probeer het later nog eens.