Huidige status en geschiedenis van inschrijvingsaanvragen

Onderaan de pagina van een inschrijvingsaanvraag in de  admin worden de huidige status en updates van de aanvraag weergegeven. Zo weet u als aanbieder precies wat de voortgang van een inschrijvingsaanvraag is.

Hoe ziet dit eruit?

Afhankelijk van de specifieke stappen en voortgang van de inschrijvingsaanvraag zien de huidige status en updates er natuurlijk anders uit. Hieronder ziet u een simpel voorbeeld, waarbij een gebruiker een aanvraag heeft gedaan en bevestigd, en de aanvraag automatisch door de opleider is geaccepteerd.

Hoe werkt dit?

Nieuwe stappen rondom de inschrijvingsaanvraag worden automatisch gelogd in de huidige status en updates. De status wordt automatisch bijgewerkt naar de meest recente ontwikkeling. Dit maakt het makkelijk voor u om altijd de status van een inschrijvingsaanvraag te kunnen zien. Er zijn verschillende stappen denkbaar, hieronder op een rijtje gezet.

Welke stappen zijn er?

 • Aangemaakt door gebruiker: laat zien wanneer de inschrijvingsaanvraag door de gebruiker wordt gedaan. In het geval van een multi-boeking, komen hier ook de namen te staan van de andere gebruikers waarvoor de aanvrager de inschrijvingsaanvraag heeft gedaan.
 • Bevestigd/geannuleerd door gebruiker: wordt automatisch weergegeven wanneer de inschrijvingsaanvraag door de gebruiker wordt bevestigd of, als van toepassing, geannuleerd.
 • Goedgekeurd/afgekeurd door manager: laat zien of de inschrijvingsaanvraag is goedgekeurd door de manager van de werknemer die de aanvraag deed. Deze stap is alleen op toepassing voor inschrijvingsaanvragen door zakelijke klanten via een Springest Go platform.
 • Geaccepteerd/geweigerd door opleider: laat zien of u de aanvraag heeft geaccepteerd of geweigerd. Als u inschrijvingen heeft ingeschakeld, wordt de aanvraag automatisch geaccepteerd en wordt dit direct weergegeven.
 • Inschrijvingsaanvraag verlopen: wordt automatisch weergegeven als de inschrijvingsaanvraag niet binnen de gestelde termijn door u wordt geaccepteerd.
 • Deelname geaccepteerd/bevestigd/compleet: laat zien of de deelname van de gebruiker aan uw training of cursus geaccepteerd, bevestigd of compleet is.
 • Deelnemer heeft betaald: wordt automatisch weergegeven wanneer de deelnemer heeft betaald.
 • Certificaat geupload/verwijderd: wordt automatisch weergegeven wanneer het certificaat geupload of verwijderd is.
 • Factuur geupload/verwijderd: wordt automatisch weergegeven wanneer u de factuur heeft geupload of verwijderd. Deze stap is alleen van toepassing voor inschrijvingen via bepaalde zakelijke Springest Go platformen
 • Ervaring aangevraagd: wordt automatisch weergegeven nadat het automatische verzoek om een ervaring achter te laten is verstuurd naar de deelnemer.
 • Ervaring gedeeld door deelnemer: laat zien wanneer de deelnemer een ervaring heeft achtergelaten, met een link om de ervaring te bekijken.
 • Reactie geplaatst op de ervaring door opleider: wordt automatisch weergegeven als u heeft gereageerd op een ervaring.

Status aanpassen voor inschrijvingen via Siemens

Voor inschrijvingen via het Siemens  Springest Go platform dient de aanbieder zelf de status aan te passen wanneer deze is veranderd. Dit is een vereiste van Siemens: zo kan Siemens de status volgen. Het gaat specifiek om de volgende statussen:

 • Ingeschreven: wanneer de inschrijving ontvangen en verwerkt is.
 • Deelgenomen: wanneer de deelnemer aan het leerproduct heeft deelgenomen. (Bijvoorbeeld wanneer is ingelogd in de e-learning, of is verschenen bij de training).
 • Afgerond: wanneer de deelnemer het leerproduct volledig heeft afgerond. (Bijvoorbeeld wanneer een certificaat is behaald, of een tentamen voldoende afgerond).

Het aanpassen van de status van inschrijvingsaanvragen door aanbieders is ook mogelijk voor inschrijvingen via andere Go platformen, maar niet vereist.

Nog hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op