Kosten invoeren voor uw leerproducten

Bij het invoeren en aanpassen van leerproducten  in de admin is het mogelijk om uitgebreide kosteninformatie toe te voegen. Dit artikel legt deze verschillende mogelijkheden uit en beschrijft hoe u kosten kunt invoeren voor uw leerproducten.

> Ga snel naar: "Voer BTW-vrije prijzen in"

Kosten invoeren

Bij het invoeren van de kosten van uw  leerproduct in de admin, wordt u gevraagd om de prijs van het leerproduct exclusief BTW in te voeren. Hierbij geeft u aan of deze prijs de totaalprijs is, of per jaar geldt. Het BTW bedrag vult u daaronder los in, tenzij het product is vrijgesteld van BTW: in dit geval, vinkt u aan "Prijs is vrijgesteld van BTW". Dit vakje wordt alleen zichtbaar als u bij ons het keurmerk "CRKBO en BTW-vrijgesteld heeft". Heeft u dit keurmerk nog niet en mag u wel BTW-vrij factureren? Vraag ons dan naar het keurmerk door te mailen naar support@springest.nl.

Deze splitsing maakt het mogelijk om twee verschillende prijzen weer te geven op  Springest en in de email: een prijs exclusief BTW voor zakelijke klanten en een prijs inclusief BTW voor bijvoorbeeld particuliere klanten. Dit neemt u als opleider werk uit handen, door dit niet meer achteraf handmatig te hoeven coördineren. Als u het CRKBO keurmerk heeft, kunt u hiermee BTW-vrijgestelde prijzen weergeven. Particulieren en werknemers van werkgevers die vrijgesteld zijn van BTW afdracht, kunnen dan bij het inschrijven een "Vrij van BTW" selecteren onder het BTW type.

NB: Soms lukt het niet om BTW in te voeren. Er kunnen twee dingen aan de hand zijn: 

  • Uw berekening klopt niet, of
  • U gebruikt een ',' in plaats van een '.' om het bedrag achter de komma in te vullen. 

NB: Voor een aantal zakelijke platformen is het mogelijk om een groepstraining aan te bieden. Noteer dan bij productprijs de totale prijs voor de gehele groepLees hier meer over groepsproducten

Extra kosten

Naast de algemene kosten voor het leerproduct, kunt u ook extra kosten voor het leerproduct invoeren. Onder "Kosten" vindt u een kopje "Extra kosten", waaronder u de extra kosten kunt invullen. U geeft hier eerst het type kosten aan, bijvoorbeeld examen- of lunchkosten, en voert dan de prijs exclusief BTW en het BTW-bedrag in. 

Ook geeft u hier aan of het om verplichte of optionele kosten gaat, hoe dat werkt leest u in het artikel:  Optionele kosten invoeren voor uw leerproducten

Hoe zit dit eruit?

Kosten invoeren in de admin

Hieronder ziet u een voorbeeld van een prijs met extra kosten, zonder alternatieve BTW-vrijgestelde prijs.

Weergave prijs inclusief en exclusief BTW op Springest.nl, inclusief extra kosten

Hier ziet u diezelfde prijs, zoals weergegeven op Springest.nl.

Weergave BTW-vrijgestelde prijs op Springest.nl

Hier ziet u een voorbeeld van hoe een BTW-vrijgestelde prijs wordt weergegeven op Springest.nl.

Op het inschrijvingsformulier

Inschrijvers kunnen hier het BTW type selecteren wat voor hen van toepassing is.

Sommige aanbieders hanteren een andere prijs voor BTW-vrijgestelde leerproducten dan de ingevoerde prijs voor het product exclusief BTW. Daarom is het mogelijk om een alternatieve (BTW-vrijgestelde) prijs in te voeren. Wanneer u het vakje "Dit product heeft geen alternatieve (BTW-vrijgestelde) prijs" uitvinkt, verschijnt er een veld waarin u de alternatieve prijs kunt invoeren. Deze mogelijkheid geldt voor kosten en extra kosten.

Hoe zit dit eruit?

Alternatieve BTW-vrijgestelde prijs invoeren in de admin

Door het vakje "Dit product heeft geen alternatieve (BTW-vrijgestelde) prijs" uit te vinken, kunt u een alternatieve BTW-vrijgestelde prijs invoeren.

Alternatieve BTW-vrijgestelde prijs op Springest.nl

Hier ziet u hoe dat wordt weergegeven op Springest.nl.

Laagste prijs - de Algemene Voorwaarden waaraan aanbieders moeten voldoen

Als aanbieder kiest u zelf uw prijzen op Springest. De enige voorwaarde die Springest stelt is dat de maximumprijs van uw producten op Springest niet hoger is maximumprijs op uw website. Dit om de communicatie richting bezoekers zo duidelijk en transparant mogelijk te maken. Artikel 5.8 van de Algemene Voorwaarden, die onderdeel uitmaken van de Self Service Overeenkomst, is hieromtrent van toepassing op aanbieders:

5.8 Aanbieder is vrij om de prijzen, zowel in het Productaanbod als op de Aanbiederpagina, te bepalen. De maximumprijs van het aangeboden Product mag in ieder geval niet hoger zijn dan de maximumprijs van het aangeboden Product op de eigen website van de Aanbieder gedurende de periode dat het Product wordt aangeboden op het Platform.

Vragen of feedback?
Neem dan contact met ons op door te bellen naar 020 770 8221 of te mailen naar  support@springest.nl. Wij staan u graag te woord!
We zijn bereikbaar tussen 9:30 - 12:30 en 13:30 - 18:00 uur, het kan soms druk zijn waardoor je ons niet direct te pakken krijgt, stuur ons dan een email, daarop krijg je altijd een antwoord!

Nog hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op