%3C%21-- custom style from helpscout --%3E %3C%21-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics --%3E

Veelgestelde vragen over de score van Ervaringen

Wat is het verschil tussen een categorie en een onderwerp op Springest?

Alle producten op Springest zijn verdeeld in 22 categorieën. Onder deze categorieën vallen onderwerpen. De onderwerpen en categorieën zorgen ervoor dat uw producten vindbaar zijn en dat gebruikers beter door Springest kunnen navigeren. Op onze homepage kun je de categorieën op Springest bekijken. 

In welke categorie vallen mijn producten?

Er zijn 22 categorieën op Springest, daaronder vallen vele verschillende onderwerpen. Alle categorieën zijn zichtbaar de homepagina van www.springest.nl. Op jouw productpagina kun je zien waar de training is ingedeeld. In de blauwe balk staat de 'breadcrum'. Naast 'Home' staat eerst de categorie, en dan het onderwerp. Het kan zijn dat er verschillende onderwerpen zijn waar het product onder valt, dat kun je zien door op de pijltjes naast het onderwerp te klikken. Als u alleen uw bedrijfsnaam ziet staan, is het product niet ingedeeld. 

Je kunt ook in 1 keer een overzicht van alle producten krijgen, waarop je kunt zien in welke onderwerpen de trainingen vallen. Dat kan in de admin, op de pagina ' Statistieken per onderwerp'.

Meer informatie: Training vindbaar maken in zoekresultaten, categorieën en onderwerpen

Hoe kan het dat het gemiddelde van alle ervaringen verkeerd vermeld staat?

Er kan een verschil zijn tussen de gemiddelde score van al jouw ervaringen, en de categoriescore of de trainerscore. Bij de categoriescore en de trainerscore zijn er namelijk verschillende factoren die meewegen. 

Hoe kan het dat mijn categoriescore anders is dan mijn gemiddelde score?

Om gebruikers een snel overzicht te geven van de 'beste' opleiders, laten we in elke categorie de top 10 opleiders zien. Dit cijfer wordt dagelijks geüpdatet zodat de score steeds up-to-date is. De categoriescore kan anders zijn dan jouw totale gemiddelde score. Het kan bijvoorbeeld zijn dat niet al je producten in de betreffende categorie vallen. Alleen ervaringen voor producten binnen de betreffende categorie tellen mee. 

Daarnaast zijn er nog een aantal factoren die meewegen in het cijfer wat de categoriescore bepaalt:

  • Om in een top 10 te komen heeft een aanbieder minstens 20 (unieke gebruikers) ervaringen. 
  • Het 'gewogen gemiddelde'. Mocht je als opleider boven het gemiddelde van de categorie scoren dan zal, afhankelijk van het aantal ervaringen, een lagere Bayes score bepaald worden. Bijvoorbeeld: Je hebt alleen maar 9's verzameld. In uw categorie is het gemiddelde cijfer een 8. Je categorie score zal dan naar beneden worden bijgesteld. Hoeveel die wordt aangepast is afhankelijk van het aantal ervaringen wat jij verzamelt. Meer over het algoritme wat we gebruiken lees je hier en hier.
  • Alleen de ervaringen van deelnemers die product in het genoemde jaar hebben afgerond tellen mee.

Hoe kan ik meedoen aan de Beste Opleider van Nederland verkiezing?

Je doet automatisch mee aan de verkiezing als je in het lopende jaar 20 ervaringen of meer heeft verzameld, van unieke deelnemers. Ga direct naar de website voor de laatste updates.

Wat is het verschil tussen de productscore en de opleiderscore?

Als deelnemers een ervaring achterlaten, laten ze die achter bij een product wat ze gevolgd hebben. Die ervaring telt dan mee voor de productscore. Alle ervaringen op alle producten die je aanbiedt via Springest tellen mee voor de opleiderscore. Het komt voor dat een ervaring niet aan een product is gekoppeld, bijvoorbeeld omdat je dat product niet meer aanbiedt. In dat geval telt de ervaring alleen mee voor de opleiderscore. 

Vragen of feedback? 
Neem dan contact met ons op support@springest.nl. Wij staan u graag te woord!