LTI (Learning Tools Interoperability) integratie voor e-learning

Learning Tools Interoperability voor aanbieders én lerende organisaties
Dit artikel concentreert zich op de voordelen van LTI voor aanbieders (zie ook de LTI aankondiging op ons weblog) die e-learning producten aanbieden op Springest. 
Voor lerende organisaties is er Springest Go, waarin uiteraard ook e-learning via LTI te integreren is om de bijvoorbeeld de voortgang van e-learning van uw medewerkers te monitoren.

Als iemand zich via Springest inschrijft voor een e-learning, is het vanaf heden mogelijk dat diegene op dat moment direct van start kan met de e-learning, na het doen van de online betaling. Dit heet Single Sign-On via de Learning Tools Interoperability (LTI) standaard en zorgt ervoor dat een account maken of inloggen door de cursist niet meer nodig is. De gegevens van de cursist worden via het LTI-protocol overgedragen naar uw systeem. Dit vergroot de gebruiksvriendelijkheid voor de cursist en neemt bij opleiders werk uit handen.

Hoe werkt het? 
Op springest.nl
Als Single Sign-On geactiveerd is, staat er eerst op de betreffende trainingspagina een groene knop 'Nu inschrijven'. Deze stuurt de cursist naar de inschrijfpagina, vervolgens de betalingspagina. Nadat alles is bevestigd kan de cursist klikken op een blauwe knop 'Start cursus. Deze leidt naar de e-learning op de online omgeving van de opleider. 

Op Springest Go websites
Op Springest Go websites komt de 'Start cursus' knop meteen op de opleidingspagina te staan, ook voordat er ingeschreven en betaald is.

Hoe kan het geactiveerd worden?
Wordt Learning Tools Interoperability door uw systeem ondersteund? Dan kunt u Single Sign-On via LTI toepassen voor al uw e-learning trainingen. Op dit moment is dit alleen in te schakelen door Springest, dus als u gebruik wilt maken van LTI of vragen hebt, neem dan gerust contact op met  onze Helpdeskmedewerkers en wij helpen u verder of maken het gelijk in orde. 

Hoe ziet het eruit?
Op springest.nl
Links ziet u een voorbeeld van hoe dit eruitziet op een opleidingspagina op springest.nl voordat de gebruiker zich ingeschreven en betaald heeft. Rechts ziet u hoe dit eruitziet nadat de gebruiker zich ingeschreven en betaald heeft.

Op Springest Go websites
Rechts ziet u een voorbeeld van hoe dit eruitziet op een opleidingspagina op een Springest Go website.

Nog hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op