Trainers automatisch toevoegen en koppelen aan training via xml

NOTE: Mocht u nog geen XML-feed hebben voor Springest, Lees eerst  het artikel over aanleveren van een XML-feed voor uw opleidingen.

Voeg trainer toe aan uw Springest XML-feed

U kunt gebruik maken van uw XML-feed voor Springest, om ook automatisch (nieuwe) trainers te koppelen aan uw aanbod op Springest. U hoeft enkel de email van de trainer toe te voegen aan de XML. Zie hieronder het gedeelte wat aan de  XML-feed moet toegevoegd worden:

<Trainers>
        <Trainer>
        	<Email>trainer_name_a@springest.com</Email>
	</Trainer>
        <Trainer>
        	<Email>trainer_name_b@springest.com</Email>
	 </Trainer>
 </Trainers>

Mocht de email nog niet bekend zijn in ons systeem, dan wordt automatisch een uitnodiging gestuurd naar de betreffende persoon om een trainer profiel aan te maken. Het profiel zal vervolgens automatisch gekoppeld zijn met de trainingen die u hebt aangegeven in de XML.

Importeren van trainer gegevens

Naast het koppelen van trainers aan trainingen is het ook mogelijk om trainers los toe te voegen aan. Via een aparte trainer XML/FEED is het mogelijk om alvast de gegevens van trainers aan te leveren. Wij zullen automatisch de trainers toe voegen aan ons systeem. Op basis van het aangeleverde email adres wordt een uitnodiging gestuurd aan de trainers om hun account te bevestigen. Het profiel van de trainers is op dat moment al aangevuld met de gedeelde informatie.

Bekijk het  XML en XSD voorbeeld om te zien welke informatie is in te laden.

Aanleveren van trainer gegevens

1. Download: import_trainer_example.xml
  2. Voeg trainers toe aan de hand van de bestaande velden (zo compleet mogelijk)
  3. Check welke waarden zijn toegestaan per veld aan de hand van XML Schema: import_trainers_example.xsd
  4. Verander de naam van de XML in Provider-name_AllTrainers.xml. Voorbeeld: Springest_AllTrainers.xml
  5. Valideren: We verwachten dat u de XML die u aanmaakt eerst valideert eer u het deelt met datasupport. Op de volgende website kunt u gemakkelijk uw XML valideren tegen de XSD:  http://www.freeformatter.com/xml-validator-xsd.html
  6. Mail het bestand of de url van de feed naar datasupport@springest.com
  7. NOTE: Maak melding van de character encoding die gebruikt is voor de XML. Voorbeeld: UTF-8