Data importeren van EDU-DEX naar Springest

Voorwaarden voor gebruik EDU-DEX data voor opleiders op Springest:

Vanaf (eind) januari 2015 is het mogelijk om uw gegevens op Springest te updaten vanuit EDU-DEX. Om ervoor te zorgen dat de koppeling goed verloopt moet er met een aantal zaken rekening gehouden worden:

Voorbereiding voor data import vanuit EDU-DEX

Controleer hieronder welke acties ondernomen moeten worden ter voorbereiding voor een mogelijke koppeling tussen EDU-DEX en Springest.

1. Voeg alle opleidingen toe die u heeft aan EDU-DEX.
  2. Voeg alle mogelijke informatie toe per opleiding aan EDU-DEX.
  3. Kies een van de volgende datapunten waarmee Springest uw huidige aanbod op Springest kan updaten:
    • ID: Zorg ervoor dat de ID (programId) in EDU-DEX hetzelfde is als de ID die u eerder heeft aangeleverd (via XML) op Springest.
    • NAAM: Zorg er voor dat in EDU-DEX dezelfde namen gebruikt worden als op Springest.
    • URL: Zorg ervoor dat in EDU-DEX dezelfde URL's naar uw website gebruikt worden als op Springest.
  4. Teken Self Service Overeenkomst
  5. Informeer datasupport zodra u klaar bent voor een koppeling.

Anders:

Het is ook mogelijk om  een koppelingstabel aan te maken en te delen.

Wat is het resultaat na de koppeling met EDU-DEX?

De feed in EDU-DEX wordt leidend voor je data op Springest. Alle producten die in EDU-DEX staan worden bijgewerkt in Springest.

• De producten die al bestaan in Springest (bekend ID) worden geüpdatet. Dit is dus de enige keer dat we een koppelingstabel nodig hebben.
    • De status van de de producten in Springest blijft ongewijzigd.
    • Gerelateerde data als statistieken, conversies, en ervaringen blijven behouden
    • Data op de producten (dus ook startdata en prijzen) worden overschreven/vervangen door data uit EDU-DEX
  • Producten die nog niet bestaan in Springest worden nieuw aangemaakt.
  • Producten in Springest, maar niet in EDU-DEX, worden verwijderd. Ze bestaan nog wel in onze database, maar zijn niet meer zichtbaar in de admin. Mocht je deze producten willen hergebruiken in de toekomst, laat dit dan weten. Het is mogelijk om deze producten op basis van titel / id samen te voegen.