XML data exporteren via de Springest API of CSV / Excel

Springest heeft een API waarmee in principe alle gegevens uit te lezen zijn voor partijen die hier toegang toe hebben. Uiteraard kunt u als opleider ook toegang krijgen tot uw eigen gegevens, bijvoorbeeld voor gebruik in andere systemen of uw eigen software. Er is  uitgebreide API documentatie beschikbaar voor software ontwikkelaars. Kort gezegd kunt u via internet de API aanroepen met verschillende parameters om specifieke gegevens terug te krijgen, waaronder:

• Trainingen: alle ingevoerde gegevens aangevuld met verrijking door Springest zoals de Onderwerpen waar de trainingen in ingedeeld zijn. Bijvoorbeeld voor gebruik op andere websites.
  • Conversies: de klikken, leads en inschrijvingen van uw trainingen. Bijvoorbeeld om dit direct in een CRM pakket te importeren om inschrijvingen automatisch te verwerken.
  • Opleidergegevens: de gegevens over een opleider, zoals adres en beschrijving
  • Onderwerpen & categorieën: om te zoeken binnen het trainingsaanbod, dit wordt vooral gebruikt door onze mediapartners

Voor inhoudelijke vragen over onze API en het gebruik van XML exports (of JSON), datafeeds, importeren van gegevens e.d. kunt u contact opnemen met onze  Data Support specialisten.

Tip: U kunt vanuit de Admin ook simpelweg een export maken naar CSV of Excel om uw trainingen of aanvragen te bekijken. U kunt deze export echter niet opnieuw importeren, dus wijzigingen moeten via een XML feed. In de toekomst wordt "massa wijziging" mogelijk via de Admin, we horen hiervoor graag uw wensen.