Automatisch updaten van uw aanbod met behulp van een XML feed

Algemene voorwaarden:

• Als opleider bent u verantwoordelijk voor de juistheid van uw gegevens en dus ook de juistheid van uw aanbod. Wij verwachten dat u regelmatig het aanbod op Springest controleert en actie onderneemt zodra er iets 'mis' is.
  • Zorg ervoor dat u de XML valideert eer u het bestand met datasupport deelt. Dit zorgt ervoor dat Springest gelijk de data kan importeren. Hou rekening met een vertraging van een werkweek als de XML nog niet valide is.
  • Springest ontwikkelt door en daarmee kunnen ook wijzigingen in de XSD worden aangemaakt. Deze wijzigingen worden vooraf gecommuniceerd. Wij gaan er vanuit dat opleiders de XML mee ontwikkelen. Enige wijzigingen die worden doorgevoerd in de XML moeten gecommuniceerd worden met datasupport@springest.com.
  • Self Service Overeenkomst moet getekend zijn

Op de volgende website kunt u gemakkelijk uw XML valideren tegen de XSD:   http://www.freeformatter.com/xml-validator-xsd.html

Springest biedt u de mogelijkheid om gemakkelijk meerdere producten tegelijk online te zetten. Lever ons een XML bestand of XML feed met al uw aanbod, zodat wij het op Springest kunnen plaatsen. Past u de content regelmatig aan dan kunnen wij aan de hand van de feed snel reageren.

Voor wie is geautomatiseerd aanleveren?

Aanbieders die meerdere producten tegelijk willen uploaden naar Springest en automatisch willen updaten.

NB:  Dit artikel omvat een technische oplossing voor het invoeren van leerproducten. Heeft u geen ervaring met XML en/ of XSD, neem dan contact op met uw IT-afdeling of met een externe partij. U kunt hen direct met ons laten schakelen voor een zo kort mogelijke implementatie tijd.

Hoe lever ik het XML bestand aan?

Hieronder bij punt 1 staat een link waarmee u een import-xml example kunt downloaden. Dit bestand bestaat uit alle datatypen die wij aanhouden met uitleg. Per veld is toegelicht wat wij van u verwachten. Zorg dat u alles zo compleet en correct mogelijk invult. Dit waarborgt de kwaliteit van uw aanbod op Springest, waarmee u de kans op meer pageviews en een hogere conversie vergroot.

1. Download: product_example.xml
  2. Check welke waarden zijn toegestaan per veld aan de hand van XML Schema: product.xsd
  3. Lees: Extra toelichting op velden in product.xsd
  4. Ontwikkel een eigen XML-feed met al uw producten
  5. Verander de naam van de XML in provider-name_products.xml. Voorbeeld: Springest_products.xml
  6. Valideren: We verwachten dat u de XML die u aanmaakt eerst valideert eer u het deelt met datasupport. Op de volgende website kunt u gemakkelijk uw XML valideren tegen de XSD:  http://www.freeformatter.com/xml-validator-xsd.html
  7. Mail het bestand of de url van de feed naar datasupport@springest.com
  8. NOTE: Maak melding van de character encoding die gebruikt is voor de XML. Voorbeeld: UTF-8

Heeft u al uw aanbod op Springest staan?

Zorg er dan voor dat u dezelfde ID's en/of namen gebruikt voor de trainingen als bij Springest bekend zijn. Lees meer over het  exporteren van uw training gegevens. Vervolgens kunt u dezelfde stappen volgen als hierboven.

Wij zorgen ervoor dat de feed gekoppeld wordt aan uw bestaande account (meld je  hier aan als je dit nog niet gedaan hebt).

Wat is het resultaat na de koppeling met een XML-feed?

De XML-feed wordt leidend voor je aanbod op Springest. Alle producten die in XML-feed staan worden bijgewerkt in Springest.

• De producten die al bestaan in Springest (bekend ID) worden geüpdatet. Dit is dus de enige keer dat we een koppelingstabel nodig hebben.
    • De status van de de producten in Springest blijft ongewijzigd.
    • Gerelateerde data als statistieken, conversies, en ervaringen blijven behouden
    • Data op de producten (dus ook startdata en prijzen) worden overschreven/vervangen door data uit de XML-feed
  • Producten die nog niet bestaan in Springest worden nieuw aangemaakt.
  • Producten in Springest, maar niet in de XML-feed, worden verwijderd. Ze bestaan nog wel in onze database, maar zijn niet meer zichtbaar in de admin. Mocht je deze producten willen hergebruiken in de toekomst, laat dit dan weten. Het is mogelijk om deze producten op basis van titel / id samen te voegen.